U prijestolnici vinske Baranje, pitoresknom Zmajevcu smještena je vinarija Zlatno brdo koja u tišini svojih duboko ukopanih podruma proizvodi autentična vina, iznimne kvalitete kao produkt sinergije tradicionalnog pristupa i najnovijih znanstveno – tehnoloških dostignuća.

 

Vinograd kao najčvršće uporište i temelj esencije života, ekološki pristup kao svjetonazorska odrednica, minimalne intervencije u procesu vinifikacije, iskrenost i ustrajna težnja ka izvrsnosti, uz energiju, entuzijazam i uzajamno poštovanje motiviranih djelatnika temelji su vinarije Zlatno brdo.

zlatno brdo vinski podrum

Kvaliteta, kontinuitet i količine koje možemo proizvesti bez kompromisa, vrijednosti su od kojih nećemo nikad odustati.

vinski podrum

Tradicija

Odgovornost prema tradiciji i uvažavanje prirodnih zakonitosti u proizvodnji moćnih, beskompromisnih vina nabijenih životnom energijom u kojima je jasno vidljiv otisak baranjskog teroara naša je vizija i ultimativni cilj.

grozde

Izvrsni rezultati

Kod odabira kultivara nit vodilja je bila ukupni domet sorte i potencijal za kasne i izborne berbe, pa je logičan odabir bio graševina, cabernet sauvignon i sivi pinot kojima je Baranja prirodni habitat u kojem provjereno daju izvrsne rezultate.

sunce

Pogled koji oduzima dah

Tim područjem prostiru se nepregledni vinogradi, slovi kao najbolji vinogradarski predio u Europi, a pogled istovremeno oduzima dah i unosi mir.

more

Eko proizvodnja

Ekološki proizvedeno vino razlikuje se od konvencionalnog po čišćem i prirodnijem mirisu i okusu vina te zaštiti organizma od unosa toksičnih sredstava.

Podrumi i vinogradi

U vinskoj prijestolnici Baranje – Zmajevcu i njezinim surducima, koji su danas uređene vinske ceste, smješteni su podrumi tj. gatori Zlatnog brda. U visoke stranice Banskog brda, lako je bilo izbušiti podrumsku rupu ili kako su je naši stari zvali zidanicu/ gator. Oni su jedinstvena pojava u arhitekturi, tijekom cijele godine zadržavaju istu temperaturu od otprilike 12-15 stupnjeva celzijevih te idealni su za čuvanje zlatnih kapljica. Naši vinogradi iznad Zmajevca se nalaze na iznimno plodnom tlu, uz pogodnu mikroklimu uvjetovanu blizinom Dunava, koji su glavni preduvjeti za uzgoj kvalitetnog grožđa, te proizvodnju vrhunskih vina.

Autentično uređeni gatori Zlatnog brda nude individualni pristup posjetiteljima te im jamče utočište od svakidašnje buke, gužve i užurbanog načina života. Smještaj, vođena degustacija vina i domaćih specijaliteta uz obilazak vinarije i gatora, organizacija privatnih i poslovnih događanja (do 20 osoba) također su dio ponude.

Vinova loza je zaštićena u tijeku njenog vegetacijskog perioda prema međunarodnim standardima ekološki dopuštenih zaštitnih sredstava. Potpuno neškodljiva za ljudski organizam, bez otrovnih supstanci, a karenca je minimalna ili je uopće nema. Također, nije dopuštena upotreba mineralnih gnojiva i herbicida i kemijski dobivenih insekticida.

vinski podrumi
Cabernet Sauvignon
Pinot sivi